VALVAKA

ca 1800 av 5668 är räknade och alliansen leder just nu med 48,6% mot 43,6% men mycket kan hända än. Siffrorna ändras ju hela tiden. Dock så hoppas jag att de håller;)

och jag får säga att det är en STOR besvikelse att SD just nu har såpass mycket röster som dom har! 



uppdaterar allt eftersom! Hoppas att ni också tittar på valvakan :)

update: Man pratar ju om denna vågmästarrollen som SD kommer att få om varken alliansen eller röd/gröna får mer än 50%. De röd/gröna har sagt NEJ! och även alliansen och Fredrik Reinfelt har sagt NEJ, men fortfarande så spekulerar man över om Fredrik Reinfelt skulle kunna tänka sig att ta åt sig SD eller inte. Men det tvivlar jag STARKT på! Om inget av blocken väljer att ta åt sig SD för att vinna valet så har det nu pratats om att alliansen kan ha en chans hos Miljöpartiet.. men vi får se..

22.30 just nu firar SD och hyllar sin partiledare Jimmy Åkesson.. man ska inte ta ut segern i förskott. Än är dom inte inne i riksdagen. Men mycket tyder på det då det nu återstår endast 600 oräknade valdistrikt..

Man säger att detta är Sossarnas sämsta val sedan 1914 och dom har sjunkt med ca 4%. Å andra sidan är detta Miljöpartiets bästa val någonsin. Som dom precis sa, Miljöpartiet har gått från att vara riksdagen 7e största parti till att vara riksdagens 3e största parti, som det ser ut just nu alltså.

Som man ser på bilden så är det ca 73000 röster som vart oglitiga eller blanka. Jag tycker att man SKA rösta och att det är en skyldighet som svensk medborgare. Röstar man blankt så har man iallafall röstar, dock så kan jag undra varför man röstar blankt? Man måste väl ha en åsikt, eller?



Alliansen sitter kvar och Moderaterna har gjort sitt bästa val! Reinfeldt säger nu också att dom INTE kommer ingå något samarbeta med SD och att dom hoppas på en räckande hand från MP!

NYA MODERATERNA REDO FÖR SVERIGE!
:D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0